Woop woop

Jag hade så himla roligt i fredags, så jag gjorde det igen!

Melon- och gurksallad med myntayoghurt

2 port
1/2 dl bulgur + 1 dl vatten
1 msk olivolja
1 grabbnäve färsk spenat
1 grabbnäve romansallad (eller annan trevlig salladssort)
1/2 nätmelon
1/2 gurka
1 färsk lök eller 1/2 silverlök
1/2 kruka färsk mynta
salt och nymalen svartpeppar

yoghurt:
1 1/2 dl tjock yoghurt
1/2 kruka färsk mynta
1 msk olivolja
1/2 msk rödvinsvinäger
salt och nymalen svartpepar

servera med: stekt fisk eller kyckling (jag tog torsk)

Koka upp bulgur och vatten och låt koka på svag värme under lock i ca 10 minuter. Rör ner olivolja och lite salt och peppar med hjälp av en gaffel, låt svalna. Skölj och torka salladen bryt den i mindre bitar och lägg i en skål. Ta ur melonkärnorna med en sked och fortsätt gröpa ur melonbitar med skeden (eller med ett litet kuljärn om du har det). Skala gurkan, dela den på längden och skapa bort kärnorna med en liten sked. Skiva gurkan. Skala och skiva löken tunt. Hacka myntan grovt. Blanda melon, gurka, lök, bulgur och mynta med salladen i skålen. Rör ihop yoghurten med grovhackad mynta, olivolja och vinäger. Smaka av med salt och peppar. Lägg upp salladen på tallrikar och ringa över yoghurten.