Varför gå över ån när man har mamma

Varje gång jag ser vad som brukar kallas tysk eller holländsk pannkaka av det engelskspråkiga internet måste jag laga en. Så himla fotogenisk rätt! Idag testade jag att laga enligt samma metod men med min mammas recept för vanliga tunna pannkakor. Med min egen lilla twist såklart (det vill säga sprit). Mindre äggig, mer fluffig. Bäst hittills!

Blåbärspannkaka med vanilj och mörk rom

1-2 port

1 ägg
2 dl mjölk
1 dl vetemjöl
1 tsk vaniljsocker
1 krm salt
2 msk smör
2 msk mörk rom eller konjak
2 dl blåbär
socker eller florsocker
citron

Sätt ugnen på 225 grader.

Vispa ägget med 1 dl av mjölken. Vispa ner mjöl och sedan resten av mjölken tillsammans med vaniljsocker och salt.

Smält smör i en liten stekpanna med ugnståligt handtag. Låt smöret bli gyllenbrunt och tillsätt sedan romen. Låt bubbla ihop någon minut och häll sedan ner smeten.

Ställ pannan i mitten av ugnen och grädda i 15-20 minuter,  tills pannkakan fått fin färg.

Lägg blåbär ovanpå pannkakan och strö över socker efter smak. Pressa över citron och servera.