Vad hände?

 


Hej Andersson & Tillman!

Wazzup in da korvfabrik? Mycket att göra? Jag köpte er chorizo nu i veckan och det var något som inte stämde. Fjälstren satt liksom inte alls fast, utan åkte av så fort jag satte kniven i dem. Ganska meckigt och inte så trevligt. Men jag förlåter er, för korven var som vanligt toppengod.

Hälsningar från
/ylva

Chorizo- och svamppasta med grillade grönsaker
2 port
2 starka korvar, t.ex chorizo eller salsiccia, delade på längden och skivade
2 dl tärnad färsk svamp eller 1 dl torkad svamp lagd i blöt. Jag körde på torkade trattkantareller, men tror att det funkar med kantareller eller karljohan också
1 gul lök tunt skivad
2 vitlöksklyftor, tunt skivade
½-1 dl rödvin (beroende på om du har svampspad eller inte)
½ dl svampspad från ev blötläggning
riven peccorino
hackad basilika
3-4 morötter i stavar
1 röd parika i större bitar
1 rödlök klyftad
2 msk balsamvinäger
sesamfrön
salt
peppar
olivolja
linguini eller fettucini

Sätt ugnen på 200 grader. Lägg morötter, paprika och rödlök i en ugnsform. Ringla över olivolja salta och peppra. In i ugnen i ca 30 min. När det är fem min kvar, skvätt över balsamvinäger och strö över sesamfrön.

Koka pastan och lägg korven i en kall panna. Sätt plattan på högsta värme och när korven börjar fräsa, tillsätt svamp lök, vitlök och en skvätt olivolja. Fräs någon minut och dra ner värmen till medel. Fortsätt steka under omrörning i fem minuter, i med vin och svamspad. Puttra i fem min, tills vätskan nästan kokat in men inte riktigt. Kör ner pastan och rör runt. Strö över ost och basilika vid servering.