Upplysningens tid

Vaknade klockan fyra på morgonen, illamående och kallsvettig i sviterna efter mitt livs första bikram yoga-pass. ”Pepparkaksmousse” var den första tanken som flög genom huvudet.

Pepparkaksmousse med lime
2 port eller 4 miniportioner 

50 g vit choklad
1 dl vispgrädde
1 äggula
11/2 tsk pepparkakskrydda
rivet skal av 1 lime
3 pepparkakor

Smält chokladen över vattenbad. Vispa grädden så att den får mjuka toppar (inte för hårt). Vispa äggulan lätt och rör ner den i grädden med hjälp av en slickepott. Vänd ner pepparkakskrydda och limeskal. Rör till sist försiktigt ner den smälta chokladen. Krossa pepparkakorna. Varva mousse med pepparkakssmulor i små glas eller skålar, men spar lite av smulorna. Ställ kallt i kylen i minst en timme. Strö över det sista av smulorna vid servering.