Turbulens

Idag har jag surat, gråtit, skrattat, längtat och bankat skiten ur stackars lårkycklingfiléer (bra grej när man surar). Jag toppade det hela med en pangmiddag. Mer kan man inte önska av en stackars söndag, har inte ens haft tid att ha söndagsångest.

Kyckling med kapris, vin och rosmarin

2 port
ca 325 g lårkycklingfilé
1/2 dl vetemjöl
2 morötter, skalade och slantade (jag använde gul och orange morot)
1 schalotten, skalad och skivad
3 vitlöksklyftor, skalade och skivade
3-4 rosmarinkvistar
2  dl vitt vin
2 msk kapris
1 msk smör
salt och peppar
olivolja till stekning
servera med: polenta med smör och parmesan, potatismos eller klyftpotatis 

Lägg kycklingfiléerna mellan plastfolie och banka ut dem med en köttklubba eller annat hårt köksföremål, typ kavel (mamma, jag önskar mig en köttklubba i födelsedagspresent!). Salta och peppra och vänd dem sedan i vetemjöl. Stek i rikligt med olivolja tills ytan blir gyllenbrun och frasig och köttet blir genomstekt, ca 7-10 min. Lägg upp kycklingen på en tallrik och fräs sedan morötter, schalotten och vitlök i pannan ett par minuter tillsammans med rosmarinkvistarna. Tillsätt vin och kapris och låt koka ihop ca 5 min. Plocka upp rosmarinen, klicka ner smör och peppra försiktigt. Lägg upp kycklingen på tallrikar och skeda över såsen.