Jag har en vän som säger att min blogg förstör hennes vegetariska ambitioner. Det tar jag som en komplimang men får samtidigt dåligt samvete. Så Maria, det här kanske hjälper?
Fylld aubergine
4 port
2 stora auberginer eller 4 miniauberginer
1 schalotten, hackad
1 vitlöksklyfta, hackad
1 burk hela tomater
1/2 dl russin
ett par kvistar färsk rosmarin, hackad
salt och peppar
olivolja till stekning
grovriven halloumi eller apetina grill cheese
servera med: ris, bulgur, klyftpotatis eller en sallad
Sätt ugnen på 225 grader. Dela auberginerna på längden och gröp ur dem med en sked. Skär innanmätet i mindre bitar. Fräs aubergine, schalotten och vitlök i en rejäl skvätt olivolja i fem minuter. Tillsätt tomater, russin, rosmarin, salt och peppar och låt koka ihop i ca 15 min. Häll lite olja i botten av en ugnsform och fördela aubergineskalen i formen. Skeda tomatfyllningen i skalen och riv över ost. Gratinera i 15-20 minuter, tills osten har fått fin färg.