Substitut

Den här röran brukar jag göra när jag är sugen på hummerpasta. Det funkar inte alls, jag blir alltid lite besviken. Men den är jättegod, om man inte tänker på hummer.

Spaghetti med skaldjursröra

3 port
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
1 röd spansk peppar
1/2 squash
1/2 tsk fänkålsfrön
1 msk tomatpuré
1 dl vin, vitt eller rosé
4 tomater
1/2 dl vispgrädde
5-6 kvistar färsk oregano
250 g skalade räkor (eller andra skaldjur, hummer kanske…)
salt och peppar
olivolja till stekning
Servera med: Spaghetti. 

Skala och klyfta löken tunt och skär vitlöken i tunna skivor. Ta bort kärnorna från chilin och strimla den. Skiva squashen och skär den i kvartar. Fräs allt tillsammans med fänkålsfrön i olja i en traktörpanna eller vid kastrull i 10 min. Tärna under tiden tomaterna. Tillsätt tomatpurén och låt den fräsa med några minuter. Slå på vinet och låt det nästan koka in. Rör sedan ner tomaterna. Salta och peppra och låt allt koka på svag värme i 15 min. Koka under tiden spaghettin och låt den rinna av i durkslag. Rör ner vispgrädde och grovhackad oregano i tomatsåsen. Tillsätt till sist räkorna och rör ner spaghettin och rör runt ordentligt så att allt blandas. Avsluta med några varv med svartpepparkvarnen.