Stoppa pressarna

Visste ni att rostade korianderfrön förutom sina härliga citrustoner får en en smak av sesam? Detta är världsomvälvande nyheter för mig eftersom sesam ju är den bästa smaken. Här ska rostas! Och ni som hatar färsk koriander, våga testa fröna, de är mycket milda i smaken.

Marinerade morötter
Ät som de är som ett tillbehör eller blanda ner i en sallad. Jag blandande ner dem i en enkel sallad av grönsallad, spenat och smörstekt grön sparris.


3-4 morötter
1 msk korianderfrön
1/2 pressad citron
1/2 dl olivolja
salt och nymalen svartpeppar

Skala morötterna och hyvla dem på längden med osthyvel i breda slamsor. Hetta upp en stekpanna och rosta fröna under omrörning tills de blir gyllene i färgen, akta så de inte bränns. Mortla dem sedan grovt. Lägg morötter och frön i en skål. Pressa över citron och tillsätt olivolja. Blanda runt allt och låt stå i minst en timme. Salta och peppra sedan försiktigt och servera dem som de är eller blanda ner dem i en sallad tillsammans med lite av marinaden.

  • Johanna Å

    Asbra nyheter för mig som ju blivit sesamallergiker! Det ska jag testa!

    • http://ylvaporsklev.se/ Ylva Porsklev

      Ja, testa! Men stay away from the morot :)

      2013/5/29 Disqus