Sorbeten 2.0


Jag har tidigare tipsat om blodapelsinsorbet som överlevnadstips och eftersom kylan och vintern bara inte vill ge sig tänker jag nu ge er ännu bättre version. Har nämligen testat att använda glukossirap istället förs socker. Den finns i flaska på sirapshyllan och är inte lika söt som vit sirap (som jag inte alls gillar i sorbet) och ger en bättre konsistens en socker. Dessutom behövs ingen upphettning. Jag ger er blodapelsinsorbet 2.0.

2-3 port (anpassad för en liten glassmaskin)
3 dl kyld pressad blodapelsin (med fruktkött kvar)
1/2 dl glukossirap
2 msk cinzano orancio eller torrt oekat vitt vin

Resultatet blir bättre om juicen är kyld när den går i glassmaskinen. Lägg därför gärna apelsinerna i kylen ett par timmar innan de pressas alternativt kyl juicen efter den pressats. Tillsätt glukossirap och vin till juicen och vispa tills sirapen har löst sig. Kör blandningen i glassmaskin och frys sedan gärna någon timme innan servering. Ät den inom ett par dagar.