Soppan mitt i eländet

Mellan förnedrande besök på vårdcentralen (och knäppgubbar vill prata med en väntrummet) har jag lyckats sno ihop en soppa. Jag är egentligen ingen soppmänniska, vilket inte känns riktigt pk under denna årstid, men när jag är sjuk tar min inre vårdare plats och rör ihop saker i en kastrull. Det går säkerligen att göra detta till ett vegetariskt alternativ, men kanske krävs då ytterligare ett grönsakssorter för att få liv i det hela.

Kycklingsoppa till sjuklingar
4 port
1 gul lök, hackad
3 vitlöksklyftor, hackade
2 morötter, tärnade (eller kör först lök+vitlök i en minimixer och sedan mörötterna)
1 burk hela tomater
5 dl vatten
1 pkt fond du chef kyckling (eller 1 buljongtärning)
1 nypa oregano
1 dl vispgrädde
ca 1½ dl strimlade färska sugarsnaps
1 pkt färsk pasta med svampfyllning
1-2 dl strimlat färdiglagat kycklingkött. Använd rester eller en bit grillad kyckling.
salt
peppar
en skvätt konjak
olivolja till stekning

Fräs lök och vitlök i olja långsamt på låg värme tills den blir mjuk och genomskinlig, ca 10 min. Tillsätt morötter och tomater. Fyll på med vatten och fond. Koka upp och låt puttra i 15-20 min. Smaka av och salta och peppra efter smak. Tillsätt grädden och konjak och puttra i ytterligare 5 min.  Mixa soppan med stavmixer. Den behöver inte bli helt slät, men tomaterna ska bli lite mer finfördelade och soppan ska bli lite skummig. Tillsätt kyckling, pasta och sugarnsnaps. Koka i fem min tills pastan är klar, smaka av och servera.