Söndagsmiddag

Hej. Det är en fin söndagsmiddag. Hejdå

Kalvbullar, betor, bönor och smör med rostad vitlök

2 port
300 g kalvfärs
1 schalottenlök, finhackad
1 msk ströbröd
1dl öl (jag tog mörk lager)
1 msk hackad färsk rosmarin
8-10 betor (röda, gula, polka spelar ingen roll)
en näve färska gröna bönor
50 g smör
4 vitlöksklyftor, skivade
smöt till stekning
salt och peppar

Skrubba betorna och koka dem 25-40 min beroende på storlek. Blanda färsen med, löken, 1/2 dl av ölen, ströbröd, rosmarin, salt och peppar. Rulla köttbullar och stek i smör. Häll på 1/2 dl öl och låt bullarna småkoka i 5-10 minuter.  Koka bönorna i saltat vatten i 3-4 min. Smält smöret i en kastrull och tillsätt vitlöken när smöret slutat skumma. Låt vitlöksskivorna bli lätt gyllene och ta sedan kastrullen av värmen. Skeda smöret över grönsakerna vid servering.