Sommarrepris

Jag gjorde om, jag gjorde rätt.

Körsbärsclafoutis

en liten kaka, ca 4 port
20 körsbär, urkärnade
25 g smör
3/4 dl mandelmjöl
1/4 dl vetemjöl
1/4 dl socker
en nypa vaniljpulver eller 1/2 tsk vaniljsocker
3/4 dl grädde (går även bra med mjölk)
2 ägg
2 msk konjak
Servera med: lättvispad grädde

Sätt ugnen på 200 grader. Smält smöret och låt det svalna något. Smörj en liten rund form ca 20 i diameter. Lägg bären i botten av formen. Blanda mandelmjöl, vetemjöl, socker och vaniljpulver/vaniljsocker i en skål. Tillsätt smält smör, ägg, grädde och konjak och vispa ihop till en smet. Häll smeten öve frukten och grädda i mitten av ugnen i 10 minuter. Sänk sedan värmen till 175 grader och grädda ytterligare 20 minuter. Servera ljummen eller avsvalnad.