Slagsmålsklubben

Fond, schmond, ibland måste det gå lite fortare än så. För man vill ju inte missa boxningsträningen

Kikärtscurry

ca 3-4 port
1 röd spansk peppar
2 cm färsk ingefära
1 tsk spiskummin
1 tsk malen koriander
2 tsk gurkmeja
5 gröna kardemummakapslar
1 gul lök, skalad och hackad
2 lagerblad
ca 600 g kikärter på burk
1 burk hela tomater
1-2 msk citronsaft
1/2 dl vispgrädde eller tjockyoghurt
neutral olja till stekning
salt
servera med: chapati, libanesiskt bröd eller ris

Kärna ur och strimla chilin, skala ingefäran och skär den i mindre bitar. Mosa ihop allt till en gegga i en mortel. Hetta upp en vid kastrull. Tillsätt 2 msk olja och tillsätt geggan tillsammans med spiskummin, koriander och gurkmeja. Fräs blandningen ett par minuter under omrörning. Krossa kardemummakaplsarna lätt, de ska fortfarande hålla ihop, och tillsätt dem tillsammans med hackad lök och lagerblad. Fortsätt fräsa under omrörning ett par minuter. Skölj av kikärterna i ett durkslag och tillsätt dem. Rör ner tomaterna och låt blandningen koka i 15 min. Smaka av med salt, citronsaft och honung. Avrunda till sist med grädde eller yoghurt.