Sista morgonen

En lördagmorgon i början av september ansträngde jag mig till max i kokvrån. Jag trodde nämligen att jag stod och gjorde årets sista uteplatsfrukost. Tänk vad fel jag hade.

Huevos rancheros
Jag utgick från det här receptet, men förenklade lite eftersom jag inte hade alla ingredienser.

4 st
1 ask coctailtomater
2 schallottenlökar i klyftor
5-6 vitlöksklyftor
ca 1 msk rödvinsvinäger
1/2 kruka koriander
4 majstortillas
4 ägg
salt efter smak
tillbehör: the tacosallad

Sätt ugnen på 225 grader. Lägg tomater, lök och vitlöksklyftor (med skal) i en ugnsform och rosta tills det fått lite färg, 15-20 min. Lägg tomater och lök i en mixerkanna. Kläm ut vitlöksklyftorna och tillsätt dem tillsammans med koriander, vinäger och salt. Mixa och smaka av. Värm tortillas och stek äggen. Bred ut tomatsalsan på brödet, toppa med ägg och sallad.