Silent treatment (eller hej salvia del 3)

Idag hade jag tänkt bjuda på ett salladsrecept. Det skulle vara en tjusig sak i sann GI-anda. Basen skulle bestå av purpurkål och sedan skulle jag bygga på med knaperstekt sidfläsk, lättkokta bönor, ägg och söta tomater. Jag tänkte mig en bild där kålens djupa lila och gröna nyanser kom till sin rätt. Men det visade sig att jag gett kålen the silent treatment lite för länge. Den hade hämnats genom att vara ej brukbar. Så var det med den GI-lunchen. Hej pasta och hej salvia.

Tagliatelle med rökt fläsk, bönor och salvia

2 port
6-8 nystan tagliatelle
4 tjocka skivor rökt sidfläsk skuret i tärningar
2 nävar gröna bönor eller vaxbönor eller ännu hellre en näve av varje
1 par kvvistar färsk salvia, hackad
2 äggulor
riven parmesan
nymald svartpeppar
olivolja till stekning

Koka tagliatellen enligt ansvisningar på förpackningen. Lägg ner bönorna när det är 4 minuter kvar på koktiden. Häll av i durkslag. Stek fläsktärningarna knapriga i olivolja. Strö över salvian och stek ytterligare någon minut. Rör ner pasta och bönor och blanda runt. Fördela pastan i två djupa tallrikar och rör ner en äggula i varje portion. Dra några varv med pepparkvarnen och riv över parmesan.