Sawa dee

Dagens fynd: Thailändsk mango. Gult tunt skal. Sött mjukt och lent fruktkött med en hint av syrligt. Mums.

Dagens tips: Nästa gång det är dags att göra omelett, gör en thailändsk variant. Den friteras (allt blir godare om det friteras) och den är rolig att göra (omeletten pöser upp enormt i stekpannan).

Thailändsk omelett

1 port
2 ägg
några droppar pressad lime eller citron eller vinäger
1 msk potatismjöl eller maizena
1 msk fisksås
ca 1 dl neutral olja, t.ex rapsolja eller jordnötsolja
Severa med: Ris och stark sås (t.ex sriracha)

Vispa ihop ägg, lime, potatismjöl och fisksås. Hetta upp en liten stekpanna och fyll botten med olja så att den når ca 2 cm upp på kanten. Låt oljan bli riktigt het, vänta tills den precis börjar ryka och häll då ner smeten. Den kommer att svälla upp ordentligt och bli pösig. Låt den steka i en halv minut och vänd den sedan. Stek den ytterligare en halv minut och lyft sedan upp den på en tallrik. Rulla ihop den och ringla över stark sås.