Provköket

Det är lätt att tro att min dröm är att stå i ett restaurangkök eller kanske till och med driva en egen krog men nej. Det jag allra helst skulle vilja göra är att jobba i ett provkök. I mina drömmars provkök testas inte bara färdiga recept utan även tekniker och råvaror. Där skulle jag få ägna en hel dag åt att testa olika potatissorter i en Janssons frestelse eller fräsa lök till en Boeuf bourguignon tills jag vet exakt hur många minuters fräsande som ger den rätta fylligheten. Och jäklar vad jag skulle fritera. Under hösten har jag faktiskt fått ägna mig en hel del åt mitt drömjobb då min kokvrå varit mer av ett provkök. Hur gör man de perfekta pommes fritsen? Den frasigaste tempuran? och de krispigaste chipsen? Det är frågor som länge snurrat i mitt huvud. Men nu när boken börjar bli verklig har verksamheten i provköket börjat gå på sparlåga och tomheten har börjat smyga sig på. Vad ska jag nu testa?