Perfektion med getbrie och rabarberkompott

Okej, det inte direkt revolutionerande att leverera ett sconesrecept såhär en söndagskväll, men jag lovar, när jag tog ut plåten för ett par timmar sedan så stannade världen för en sekund. Sprödare bakpulverbröd har sällan skådats. Glöm bildbevis, efter ett par minuter var där bara smulor kvar. Här är därför ett försök att återskapa händelseförloppet.

De perfekta sconesen
4 stora portionsscones
50 g smör, kallt
40 g grahamsmjöl
110 g vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 krm salt
11/4 dl vispgrädde

Sätt ugnen på 250 grader. Blanda alla torra ingredienser i en bunke. Hyvla ner smöret med en osthyvel och nyp ihop med mjölet. Tillsätt grädde och rör snabbt ihop till en kladdig deg. Rör inte ett endaste varv i onödan utan sluta precis när degen gått ihop. Dela den i fyra delar och rulla till bollar. Lägg dem på en bakplåtspappersklädd plåt och tryck ut dem till ca 1 1/2 cm tjocka plattor. Grädda i ca 10 minuter.