Pajigt

Idag åt jag paj till frukost. Eller gröt. Eller pajgröt. Det var gott. Det är amish.

Bakad gröt

2-3 port

1 äpple
ca 1 dl blåbär
50 g smör
3 dl havregryn
1 msk + 1 tsk råsocker
1 tsk bakpulver
1/2 tsk salt
1 tsk kanel
1 ägg
1 1/2 dl mjölk
Servera med:  Kall valfri mjölk, jag tog hasselnötsmjölk

Sätt ugnen på 200 grader. Smöra en liten ugnsform. Tärna äpplet och lägg det i botten av formen. Strö över hälften av blåbären. Smält smöret och låt det puttra tills det blir skummigt, får en brun färg och doftar karemell. Häll upp i en skål och låt svalna lite.

Blanda i en skål havregryn, 1 msk socker, bakpulver, salt och kanel. Häll blandningen över frukt och bär. Vispa ihop ägg, mjölk och smör och häll det över havregrynen och strö över resten av blåbären. Strö över 1 tsk råsocker.

Grädda mitt i ugnen i ca 30 minuter.