Överlevnadstips

Glad måndag. Nu är vi halvvägs genom januari och min strategi för att ta sig igenom resterande veckor är: blodapelsinsorbet! Jag köpte en glassmaskin i julklapp till mig själv och det bästa med den är att jag kan göra sorbet efter egen smak. Jag tycker nämligen att köpesorbeterna är galet söta. Den här blodapelsinsorbeten är enligt mig perfekt, något söt med ett litet beskt bett. Nackdelen med att använda en liten mängd socker är att sorbeten inte håller sig i frysen, den blir isig och hård. Det är egentligen inget större problem eftersom det är svårt att inte sluka härligheten så snart glassmaskinen stannat.

UPDATE: Jag har experimenterat lite med receptet, en förbättrad version finns HÄR.

Blodapelsinsorbet
Receptet är anpassat till en liten glassmaskin.

2-3 port
3 dl pressad blodapelsin (med frukkött kvar)
1/2 dl strösocker
2 msk torrt oekat vitt vin

Häll socker i en liten kastrull och tillsätt lite blodaplesinjuice, bara så pass mycket att det täcker sockret.  Värm sockret tills det smälter helt, var försiktig och rör då och då så att det inte bränns. Låt sockerlagen svalna och blanda den sedan men blodapelsinjucien. Tillsätt vin. Kör blandningen i glassmaskin och frys sedan gärna någon timme innan servering. Eftersom sorbeten innehåller en liten mängd socker håller den sig inte i frysen. Ät den helst samma dag eller dagen efter.