… och det här är en fin avslutning på söndagsmiddagen

Jag har blivit fullkomligt fixerad vid bittermandel. Kanske har jag en dödslängtan, kanske är detta ett rop på hjälp. Vad vet jag, jag kör på.

Jumbokakor med blåbär och bittermandel

4 st
75 g kallt smör
2 dl vetemjöl
2-4 bittermandlar
2 msk ljust muscovadosocker
1 äggula
1/2 msk kallt vatten
1 dl blåbär + 1msk muscovadosocker

Nyp ihop smör och mjöl, riven bittermandel och socker. Rör snabbt ihop med äggula och vatten. Lägg degen kallt i kylen i 30 min. Sätt ugnen på 225 grader. Dela den sedan i fyra delar och platta ut till kakor, ca 1 cm tjocka. Fördela blåbären på degplattorna men spara en liten kant runtom. Strö över socker och grädda i mitten av ugnen i ca 15 min.