Note to self


När någon säger till mig att: ”visst är det roligt att laga mat ibland, men det ju är sååå tråkigt att bara laga till sig själv”, brukar jag käckt svara att jag aldrig har haft några problem med det. Jag brukar fortsätta med att (i en något anklagande ton) säga att det är ju roligt att laga mat oavsett hur många man lagar till och varför skulle jag inte laga god mat till mig själv? Men vet ni, även den solen har sina fläckar. Att svänga ihop en liten sallad till den fabulösa maten jag enbart lagar till mig själv är mig övermäktigt. På sin höjd blir det stavar, skivor eller halvor av grönsaker. Så fort jag har en middagsgäst är det dock inga som helst problem. Jag lägger därför ut den här bilden som en påminnelse till mig själv om att det inte behöver vara så himla ansträngade. Blomkål tunt skuren på mandolin, lika tunt skuren rödlök, finhackad soltorkat tomat och rostade pumpafrön. Inte ens en ordentlig dressing utan bara några droppar vardera av olivolja och äppelcidervinäger, flingsalt och svartpeppar.