Noll

Noll gånger har jag köpt fläskkotlett. Kan inte tänka mig mer osexigt i matväg. Men när jag under julen besökte malungsskogarna blev jag presenterad för fyra fläskotletter från en gård i Tierp och som så ofta när jag är på besök i någon annans kök satte fantasin fart. Jag är nog beredd att ändra mig, de är nog ändå semisexiga, fläskkotletterna … Jag serverade dem med Risotto Milanese

Italienska kotletter
4 port
4 fläskkotletter (funkar nog med lamm också)
1/2 dl vetemjöl
2-3vitlöksklyftor, hackade
1/2 tsk chiliflakes
1 dl vitt vin
en burk hela tomater av bra kvalitet (t.ex mutti eller saltå kvarn), avrunna och delade i mindre bitar
1 dl svarta oliver, skivade
salt
svartpeppar
olivolja till stekning

Vänd kotletterna i vetemjöl och stek dem gyllene i olja på hög värme. Salta och peppra ordentligt. Tillsätt vitlök och chiliflakes, fräs någon minut och häll över vinet. Rör ner tomater och oliver och låt koka ihop i 10-15 minuter. Smaka av, kanske behövs lite salt och peppar.