Multitasking

 

Dagens recept skissades upp under tiden som jag skrev en jobbansökan. Det bearbetades på cykelturen på vägen hem från affären då det visade sig att kantareller inte gick att tillgå, för att  slutligen finjusteras medan jag packade upp varorna.

Kycklingbiffar med potatisgnocchi
3 port
Biffar
400 g kycklingfärs
1 ägg
0.75 dl turkisk/grekisk yoghurt
½ dl panko (eller 1 dl rivet dagsgammalt vitt bröd)
½ dl svarta oliver, hackade
1 liten vitlöksklyfta, riven
1 tsk salt
peppar
olivolja till stekning (ej nödvändigt med extra virgin när man steker)

Gnocchi
1 pkt potatisgnocchi
ca 1 dl grovriven parmesan eller peccorino
2 nävar coctailtomater, skurna i kvartar
1 näve hackade kryddörter (jag tog citrontimjan och basilika)
peppar
olivolja till stekning

Blanda samman alla ingredienserna till biffarna och rör till en smet. Låt stå 15-20 min. Skölj händerna med kallt vatten, och forma ganska tjocka biffar med blöta händer. Stek i olja på medelvärme ca 4-5 min på varje sida.

Koka upp en stor kastrull med vatten och 1 msk salt. Tillsätt gnocchin, den är klar när den flyter upp till ytan. Häll av vattnen i ett durkslag. Hetta upp en vid kastrull eller stekpanna med olivilja. Tillsätt gnocchin och stek gyllenbrun. Tillsätt osten och rör runt tills den smälter (den ska helst bilda små knapriga ”pölar”). Peppra och tillsätt tomater och örter, blanda allt och servera genast.