Jag fick åla mig fram genom en djungel av bananmynta, ingefärsmynta och ananasmynta innan jag hittade en ensam kruka grönmynta på Plantagen. Nu är det du och jag myntan, hela sommaren lång!
Jag har hittills hunnit med två glassexperiment med jordgubbar och mynta men fler kommer det att bli. Som vanligt när jag gör egen glass är det ganska snålt med det söta vilket gör att de lämpar sig bäst att ätas direkt. Det går givetvis utmärkt att tillsätta mer socker/sirap. Recepten är gjorda för en liten glassmaskin (3 dl) men går att öka så de passar en stor maskin.
Jordgubbssorbet med mynta och lime
ca 3 dl
3 dl jordgubbar
1/4 dl vit sirap
1 1/2 msk pressad lime
ca 6 myntablad
Ansa jordgubbarna och mixa ihop med sirap, limesaft och myntablad. Kör i glassmaskin enligt instruktioner, ät!
Yoghurtglass med mynta
ca 3 dl
2 dl jordgubbar
1/2 dl vispgrädde
1 dl tjock yoghurt (ca 10 %)
ca 6 myntablad
1/4 dl florsocker
Ansa jordgubbarna och mixa ihop med övriga ingredienser. Kör i glassmaskin enligt instruktioner, ät!