Mellan långkoken

När man står inför den smått bisarra uppgiften att göra sju långkok gäller det att hålla energin på topp. Det gör man med den här chilistarka majssoppan. Om man kompletterar med generösa mängder smågodis.

Majssoppa med chili och koriander

4 port
1 gul lök, klyftad
1 röd spansk peppar, urkärnad och strimlad
2 vitlöksklyftor, skivade
1 tsk rökt paprikapulver (dulce)
5 dl vatten
2 msk grönsaksfond
6 dl fryst majs
2 dl vispgrädde
1 kruka färsk koriander, hackad
1 msk olivolja

Fräs lök, chili och vitlök i olivolja i fem minuter. Pudra över paprikapulver, rör runt och slå över vatten  och fond. Låt soppan koka upp och tillsätt sedan majsen. Låt soppan koka i 10 minuter och tillsätt sedan grädden. Mixa soppan slät med en stavmixer och låt den få ytterligare ett uppkok. Rör ner den hackade koriandern.