Måndag, mynta och matkorn

Hej, min middag blev så himla god idag!

 

Matkorn med pancetta, mynta och ärter

2 stora portioner

2 dl ärter, färska eller frysta
2 vitlöksklyftor
2 portioner kokt matkorn
80 g pancetta eller bacon i strimlor
olivolja till stekning
2 tomater
ett knippe färsk mynta
salt och svartpeppar
riven parmesan

Koka ärterna, någon minut om de är färska, eller enligt anvisningar på förpackningen om de är frysta.

Skala och skiva vitlöken. Lägg pancettan i en kall stekpanna och sätt på högsta värme. Dra ner till medelvärme när det börjar fräsa och stek tills det börjar bli knaprigt. Tillsätt vitlöken med en skvätt olivolja och fortsätt steka några minuter under omrörning.

Tärna tomaterna och hacka myntan. Rör ner tillsammans med matkorn och fräs någon minut. Smaka av med salt och peppar men var försiktig med saltet. Servera med riven parmesan.