Majsigt

Idag nådde söndagsbrunchen oanade höjder. Mycket tack vare mitt senaste fynd, habanerosalsan.

Majspannkakor med bacon och tomater
2 port
1 liten burk majs
ca 1/2 tsk Delidas habanerosalsa eller annan stark sås av tabascotyp
1/2 tsk salt
1 ägg
1/2 dl tjockyoghurt
1 dl vetemjöl
1 tsk bikarbonat
rapsolja till stekning
Servera med: bacon, frästa halverade tomater och lönnsirap

Låt majsen rinna av mixa den med stavmixer, det får gärna vara småbitar kvar. Krydda med salt och chilisås. Vispa ner ägg och yoghurt. Blanda vetemjöl och bikarbonat och rör ner det i majsbladningen. Hetta upp en stekpanna med olja och klicka ut smeten. Stek gyllene ett par minuter på varje sida.

  • Anna

    Wow, Orginell blanding.
    Det blir till att prova snart.

    • http://earlyearly.wordpress.com ylva

      Du kommer inte att bli besviken!