Magi


Det är allt något magiskt med midsommarafton. Jag hittade till exempel köttchips i mitt kylskåp dagen efter.

Gnocchi med kronärtskocka och köttchips
2 port
ca 4 skivor lufttorkad skinka
1 förpackning potatisgnocchi (500 g)
2 stora färska kokta kornärtskocksbottnar eller 4 st mindre konserverade, i strimlor
2 vitlöksklyftor skivade
1/2 dl vitt vin
2 msk olivolja
riven parmesan
salt och peppar

Sätt ugnen på 250 grader. Lägg ut skinkskivorna på en bakplåtspappersklädd plåt. Sätt in plåten i mitten av ugnen i ca 5-10 minuter tills skinkan blir till krispiga chips, men passa noga så att den inte bränns. Lägg gnocchin i kokande saltat vatten. När de flyter upp till ytan är de klara (det tar 2-3 min). Häll av dem i ett durkslag och spola dem i kallt vatten. Häll olivolja i en kall stekpanna, lägg ner vitlöken och sätt plattan på högsta värme. Vrid ner värmen till medel så fort vitlöken börjar fräsa. Lägg ner kronärtskocksbottnarna och fräs i fem minuter. Tillsätt vinet och låt det koka ner i ett par minuter. Rör ner gnochhin och fräs ytterligare ett par minuter. Riv över parmesan, salta och peppra. Rör runt några varv och lägg upp på tallrikar. Bryt chipsen över pastan.