Kriminalitet

Den här lunchen gick så kriminellt snabbt att laga att jag var tvungen att karamellisera några tomater för att känna mig värdig att äta den.

Pasta à la kriminell
1 port
spaghetti eller linguine
2-3 skivor rökt sidfläsk i tärningar
1 näve färska gröna bönor
vitlöksolja
svartpeppar
1 näve coctailtomater, halverade (gärna av plommontyp)
en nypa socker
salt

Lägg ner pastan i kokande välsaltat vatten. Lägg det hackade fläsket i en kall stekpanna. Sätt på högsta värme och sänk när fläsket börjat puttra. Knaperstek. När det är en minut kvar av koktiden på pastan, släng ner bönorna. Häll av i ett durkslag och kör sedan ner pasta och bönor i stekpannan. Ringla över lite vitlöksolja och peppra ordentligt. Häll upp på en tallrik och lägg ner tomaterna med skinnsidan nedåt i stekpannan. Strö över några korn socker över varje tomat. Vänd sedan tomaterna (går enklast med en stekpincett) och stek ett par minuter tills de tar färg. Upp med dem på tallriken, strö över några korn salt och så var det lunch.