Komsi komsi

Trots min kluvna inställning till tomater så verkade det som att alla Uppsalas tomater hade hittat hem till mig i förra veckan. Det fanns bara en lösning på situationen.

Rostad tomatsås
Ät den till pasta eller som tillbehör till kött eller fisk. Eller använd på pizzan 

4 port
ca 700 g tomater, coctail eller stora
1 hel vitlök
2-3 schalottenlökar
2 röd spansk peppar
2 msk olivolja
2-3 msk citronsaft
2 msk smör
1 kruka färsk mejram
salt och svartpeppar

Sätt ugnen på 150 grader. Halvera coctailtomater och klyfta stora tomater. Bred ut dem på en bakplåtspappersklädd plåt. Dela vitlöken i hälften på bredden och skala och klyfta schalottenlökarna. Halvera och kärna ur chilin. Blanda allt med tomaterna på plåten och ringla över olivolja. Salta och peppra och ställ in i mitten av ugnen. Rosta i 2 timmar. Blandningen ska sedan mixas, i en mixer eller med hjälp av en stavmixer. Lägg tomater, lök, och chili i en mixerskål. Kläm ut vitlöksklyftorna och lägg även dem bland grönsakerna tillsammans med citronsaft, smör och mejram. Mixa allt slätt  och häll sedan såsen genom en sil för att få bort skalrester. Smaka av med salt och peppar.