”Jag känner mig som hon som är kär i berlinmuren”

Vänner som alltid lyssnar även fast de egentligen har nog med sitt eget. Man måste ta hand om dem. Man måste ge dem jordnötssmör.

Kyckling med kokos- och jordnötssås
3-4 port
ca 500 g lårkycklingfilé
2 vitlöksklyftor, hackade
1/2 tsk chiliflakes
3/4 dl jordnötssmör
1 burk kokosmjölk
1/2-1 msk fisksås
1-2 msk ljus soja
1-2 tsk sambal badjak
jordnötsolja till stekning

servera med: ris (gärna kokt med kanelstång och stjärnanis) och kanske rostad blomkål.

Rör ut jordnötssmöret i halva burken kokosmjölk. Stek kycklingen i omgångar på hög värme i olja i en wok eller stekpanna tills de får färg. Lägg ner all kyckling i pannan tillsammans med vitlök och chili och fräs under omrörning någon minut. Rör sedan ner jordnötssmörblandningen och resten av kokosmjölken och låt koka upp. Smaksätt med fisksås, soja och sambal badjak. Låt småputtra i 10-15 minuter och smaka av.