Jag har gjort det igen

Märkligt, efter en vecka i Italien med bland annat kaninragu, spädgris och tryffelpizza gjorde jag samma sak som i somras, jag ställde mig och lagade köttfärssås när jag kom hem. Fast lite fantasi fick jag använda eftersom det inte fanns en enda burk med tomatbaserat innehåll i mitt skafferi. Men jag lovar, snart kommer jag att leverera ett spexigare recept, är jäkligt peppad på kanin.

Lammfärssås
4 port
400 g lammfärs
2 schalottenlökar, hackade
2 vitlöksklyftor, hackade
2 msk tomatpuré
1 dl rödvin
3 tomater, finhackade eller mixade
1 morot, tärnad
1 dl torkad svamp (jag använde trattkantareller)
olivolja till stekning
salt och peppar efter smak
Servera med: pasta eller potatisgnocchi och riven parmesan

Lägg svampen i blöt. Fräs lök och vitlök ett par minuter i olja, tillsätt sedan färsen och stek den tills den får fin färg. Rör ner tomatpurén och fortsätt steka i 2-3 minuter. Häll över vinet och låt det nästan koka in. Tillsätt tomaterna, moroten, svampen och ca 2 dl av blötläggningsspadet. Salta och peppra och låt puttra i minst en halvtimme. Smaka av.