Jag gjorde det!

Jag hade bestämt mig. Efter en vecka av ren och skär matmisär skulle jag bannmej laga middag. Förutsättningarna var de sämsta. Redan vid 16-tiden var blodsockret på en farligt låg nivå (lchf:are, det är öppet mål, bara att ösa på med kolhydratfattiga argument) och när jag lämnade jobbet en och halv timme senare var jag spillror av en människa. Det var som upplagt för att svänga förbi vilken sylta som helst. Men jag hade bestämt mig. Efter en tung cykeltur sprang jag in i lägenheten och satte på ugnen. Lade mig på sängen med tunnelseende. Ugnen blev varm, men jag orkade inte röra mig. Samlade till slut de sista krafterna, hävde mig upp och arbetade mig effektivt igenom kylskåp och skafferi. Korv och ost var givet.

Pannan som kan rädda liv
2 port
1 sötpotatis i klyftor
2 färska lökar i klyftor
en näve coctailtomater, halverade
2 lammkorvar i slantar
en majskolv i mindre bitar
en bit chèvre
2 msk olivolja
salt och peppar efter smak

Sätt ugnen på 225 grader. Lägg sötpotatis, lök, tomater och majs i en ugnsform. Ringla över olivolja, salta och peppra. Smula över osten. Stek i ugnen i 20-25 minuter, tills allt har fått fin färg.