Jag bygger bygger upp

På frågan hur man överlever boxningspasset från helvetet när man mest suttit i en kontorsstol i två månader svarar jag korv och grädde.

Tagliatelle med lammkorv, salvia och kantareller
ca 3 port

tagliatelle (ca 4 nystan/person)
1 schalottenlök, skalad och hackad
ca 150 g lammkorv i mindre bitar
ca 2 hg kantareller (eller annan svamp) i mindre bitar
ca 10 färska salviablad, hackade
ca 10 körsbärstomater, halverade
1 1/2 dl vispgrädde
1 msk sherryvinäger eller rödvinsvinäger
olivolja till stekning
salt och peppar
till servering: riven parmesan

Koka pastan enligt anvisningar på förpackningen. Låt den rinna av i durkslag. Bryn lök, korv och svamp i olja i 5-10 minuter tills allt får fin färg. Tillsätt salvia och tomater och fortsätt fräsa ytterligare några minuter. Tillsätt vinäger, grädde och smaka av med salt och peppar. Låt puttra i 10 minuter och vänd sedan ner pastan. Lägg upp på tallrikar och strö över riven ost.