I rätt sällskap

Vit choklad, outhärdlig på tu man hand, härlig i rätt sällskap.

Mangomuffins med citron och vit choklad

6 bautamuffins
75 g smör, rumsvarmt
1 dl strösocker
2 ägg
rivet skal av 1 citron
3 1/2 dl vetemjöl special
1 1/2 tsk bakpulver
1/2 tsk bikarbonat
1/2 tsk salt
2 dl yoghurt (3%)
150 g mango i tärningar (går bra med fryst)
80 g vit choklad, grovhackad

Sätt ugnen på 175 grader. Rör smör och socker vitt och mjukt. Vispa sedan ner äggen, ett i taget med elvisp. Tillsätt citronskal. Blanda i en annan skål samman mjöl, bakpulver, bikarbonat och salt. Rör ner mjölblandningen och yoghurten i äggsmeten (använd inte elvisp). Smörj en muffinsplåt eller klipp till fyrkanter av bakplåtspapper och lägg ner i varje hål. Det går även bra att använda muffinsformar av papper. Klicka ner smeten i formarna. Strö över den hackade chokladen. Grädda muffinsen i mitten av ugnen i ca 25 minuter. Stick ner en provsticka eller kniv i muffinsen, de är klara när stickan är torr.