Helg



Lammfärssås
4 port
500 g lammfärs
2 schallottenlökar, hackade
3 vitlöksklyftor, hackade
3-4 tomater, skållade, skalade och tärnade (eller en burk hela tomater)
2 msk tomatpuré
2 dl vitt vin
1/2-1 tsk sambal oelek
1 kanelstång
1 lagerblad
1/2 tsk grekisk oregano (vanlig går också bra)
1/2 msk honung
salt och peppar efter smak
olivolja till stekning

Severa med: pasta eller gnocchi och riven peccorino

Hetta upp en stekpanna och stek lammfärsen i olja tills den får ordentligt med färg. Rör inte så mycket i början utan dela sönder den med en trägaffel mot slutet när den är brynt. Tillsätt lök, vitlök och tomatpuré och fräs ytterligare några minuter. Rör ner tomaterna och häll på vinet, Krydda med salt, peppar, oregano, sambal och honung och lägg även ner kanelstången och lagerbladet. Låt puttra på svag värme i 20-30 minuter. Tillsätt  vatten om det börjar bli torrt. Smaka av och justera eventuellt med salt, peppar eller honung. Fiska upp kanel och lagerblad innan servering