Hej vardag

Okej, det är måndag, vi lämnar glam och rödvinssurr bakom oss och går rakt på broccolin.

Broccoli med vitlöks- och hasselnötsdressing

Som tillbehör till 2 pers
20 g skalade hasselnötter
250 g broccoli
3 vitlöksklyftor
1/2 dl rapsolja
2 tsk sherryvinäger eller rödvinsvinäger
salt och nymalen svartpeppar

Grovhacka nötterna och rosta dem i en hett torr panna under omrörning. Lägg hacket i en skål och slå över oljan. Dela broccolin i små buketter. Skala vitlöksklyftorna. Koka broccoli och de hela vitlöksklyftorna mjuka i ca 5 min i saltat vatten. Häll av vattnet och fiska upp vitlöken. Mosa dem med en gaffel i en liten skål. Ta 1 msk av oljan och mosa ihop med vitlöken till en pasta. Vispa ner pastan i nötoljeblandningen. Tillsätt vinäger och smaka av med salt och peppar. Häll nötdressingen över broccolin och servera.