Grön sallad

När jag hamnar i en butik som säljer bladpersilja i lösvikt blir jag så till mig att jag ofta stödköper absurda mängder. Men det gör ju inget för då får man göra tabbouli, som i mitt tycke är en persiljesallad med bulgur och inte tvärtom.

Tabbouli

som tillbehör till ca 2-3 pers
3 dl bladpersilja, bara bladen
2 tomater
ev en näve myntablad
1/2 silverlök eller rödlök
2 1/2 msk kokt bulgur
1/2 dl pressad citron
1/2 dl olivolja
salt och peppar
Servera med: stekt kött eller fisk eller som ett inslag till plockmat 

Finhacka löken och lägg den i en liten skål. Häll citronsaften över och låt stå medan övriga ingredienser görs i ordning. Hacka persiljan och myntan och finhacka även tomaterna. Lägg i en skål och rör ner bulgur, lök, citronsaft och olivolja. Salta och peppra och blanda runt ordentligt. Låt gärna stå en kvart innan servering.