Glömde ju

Till vegomiddagen serverade jag även gröna bönor efter ett recept jag fått från mamma. Det är så gott att man vill knarka gröna bönor, och jag gillar inte ens dem särskilt mycket.  Jag har såklart lyckats slarva bort receptet så  jag gör lite som jag tror att det ska vara.

Gröna bönor med jordnötsdressing
2 grabbnävar gröna bönor (haricots vert), färska eller frysta
2 msk jordnötssmör med crunch
1 msk ljus soja
1-2 msk vatten
riven ingefära, ca 1 cm

Koka bönorna i saltat vatten 3-4 minuter. Om de är frysta, följa anvisningarna på förpackningen. Häll av bönorna i ett durkslag. Rör ut jordnötssmör med ingefära, vatten och soja. Det kan vara lite meckigt i början, men efter ett tag ger smöret med sig. Resultatet ska vara en tjockflytande dressing. Om det blir för tjockt, tillsätt mer vatten. Lägg bönorna i en skål, häll dressingen över och blanda runt ordentligt. Knarka på.

  • Gun

    Vilket minne du har, precis så ska det vara.

    • http://earlyearly.wordpress.com ylva

      Är det sant? Koolt!