Glad våffeldag

 

Idag är kokvrån förvandlad till ett kombinerat provkök och experimentverkstad med desserter på dagordningen. För att uppnå någon slags balans firar jag våffeldagen med ett matiga surdegsvåfflor. De är gjorda på vetesurdeg och jag åt de med gräddfil, fintärnat syrligt äpple och rökt lax. Glad våffeldag!

Surdegsvåfflor
Gör i ordning surdegen på morgonen och låt den stå över dagen eller gör den på kvällen och låt den stå över natten. 

100 g vetesurdegsgrund
300 g vetemjöl
3 dl ljummet vatten
50 g smör
2 ägg
1 tsk salt
1 tsk bakpulver

Rör ihop surdegsgrund med vetemjöl och vatten i en bunke. Plasta in den och låt stå i ca 8 timmar. Smält smör och låt det svalna. Vispa ner smör, ägg, salt och bakpulver i surdegen och grädda våfflor.