Fynd

Månadens bästa fynd var två biljetter till Knife-konsert i Berlin och ett nät blåmusslor inköpta hos Feskarn i fredags för ynka 35 pix.

Musslor med Normandie-inspiration
2 port

ett nät blåmusslor
2 schalottelökar
2 skivor bacon
1 äpple
en nypa rökt paprikapulver av sorten dulce
2 dl torr äppelcider (jag tog torr astrakan men det får gärna vara fransk cider)
servera med: bröd
smör till stekning
lite salt

Skölj musslorna och skrubba dem om det behövs. Ta bort ev skägg. Knacka de öppna musslorna i diskbänken och släng de som inte sluter sig. Skala och hacka lök. Strimla bacon, skala, kärna ur och tärna äpplet. Värm en stor gryta till medelvärme. Tillsätt en rejäl klick smör och fräs löken ett par minuter utan att den tar färg. Tillsätt bacon, äpple och paprikapulver och fortsätt fräsa tills baconet blir krispigt. Tillsätt cider och musslor. Rör om med en slev och sätt på locket. Låt koka i 5-7 minuter tills musslorna öppnat sig. Lägg upp upp musslorna i djupa skålar med hjälp av en hålslev Kasta de musslor som inte är öppnade. Smaka på såsen och tillsätt eventuellt lite salt. Slå såsen över musslorna och servera med bröd.