Fritera mera!

Nu är den här! Boken för dig som undrar hur man gör de frasigaste fritesen, knaprigaste chipsen och sprödaste tempuran. Boken för dig som tycker det verkar lite läskigt att fritera. Och boken för dig som vet att riktig efterrätt är en friterad efterrätt. Det är bara att bunkra upp med olja och fritera loss! Med de vackraste bilderna av Stefan Wettainen.

Jag började hetta upp oljan till 180 grader i Stefans studio i november förra året, månaden med en halv dags solljus men det gick ju till synes utmärkt ändå. Antagligen för att vi kalasade på de bästa luncherna: crab cakes, tonkatsu, sydstatskyckling, wienershcnitzel, friterad ost, fish n chips… Men arbetet har egentligen pågått mycket längre än så, sedan någon gång runt 2011. Det känns märkligt att dokument som legat i min dator under namnet ”fritera mera” nu har blivit en bok. Jag har hela tiden sagt att jag kommer att fatta det när jag får boken i min hand men nu sitter jag och tummar på mitt förhandsex och det känns ändå inte ett dugg verkligare. Kanske kommer jag att fatta när andra börjar tumma på den. Så skynda fynda!