När det kommer till de latinamerikanska köken har jag enorma kunskapsluckor, men vad gör väl det när jag är omgiven av människor som ger mig vägledning. Förra veckan fick jag nys om en chilensk kålsallad och eftersom jag är galen i färsk vitkål (och all annan kål för den delen) så högg jag direkt. Den marknadsfördes som ett killer-tillbehör till grillmat, men jag testade den med stekt gösfilé och melonsalsa. Jag är mycket nöjd med utfallet, men är i behov av konstruktiv kritik, så Johanna, var det så här man skulle göra? Och vad var det salladen hette egentligen? Vägledning, please!
Chilensk kålsallad Repollo
ca 4 port
1/2 huvud färsk vitkål (ca 750 g), strimlat
2 tsk flingsalt
1 vitlöksklyfta
saft av 1/2 citron
3 msk rapsolja
Lägg den strimlade kålen i en stor bunke. Strö över saltet och krama kålen ordentligt med händerna. Riv ner vitlöksklyftan, pressa över citronen och tillsätt olja. Blanda runt ordentligt.