Feedback, tack!

När det kommer till de latinamerikanska köken har jag enorma kunskapsluckor, men vad gör väl det när jag är omgiven av människor som ger mig vägledning. Förra veckan fick jag nys om en chilensk kålsallad och eftersom jag är galen i färsk vitkål (och all annan kål för den delen) så högg jag direkt. Den marknadsfördes som ett killer-tillbehör till grillmat, men jag testade den med stekt gösfilé och melonsalsa. Jag är mycket nöjd med utfallet, men är i behov av konstruktiv kritik, så Johanna, var det så här man skulle göra? Och vad var det salladen hette egentligen? Vägledning, please!

Chilensk kålsallad Repollo
ca 4 port
1/2 huvud färsk vitkål (ca 750 g), strimlat
2 tsk flingsalt
1 vitlöksklyfta
saft av 1/2 citron
3 msk rapsolja

Lägg den strimlade kålen i en stor bunke. Strö över saltet och krama kålen ordentligt med händerna. Riv ner vitlöksklyftan, pressa över citronen och tillsätt olja. Blanda runt ordentligt.

  • Johanna Å

    Jamen du, jag tycker att det ser helt rätt ut! Ska för säkerhets skull skicka länken till min kompis Maria, den chilenska grillmatens drottning, för koll. Hon kallar salladen ”repollo”, rätt och slätt ”kål” på spanska. Kul att du gillade receptet. Det ÄR ett killer-tillbehör till grillmat. Själv har jag också ätit till hamburgare i stället för coleslaw. Funkade också fint!

    • http://earlyearly.wordpress.com ylva

      Toppen! Jag kommer nog att äta salladen till precis allt i sommar…