Färgglad måndag

Hörrni, 2013 års mobilbilder får vänta för i kokvråns kaos skapas både det ena och det andra. Idag är jag glad över att ha detta i min lunchlåda.

Äggcurry

3-4 port

5-6 tomater
6 ägg
3 msk jordnötsolja eller rapsolja
1 tsk bockhornsklöverfrö (kan uteslutas)
1 tsk gurkmeja
1 tsk malen koriander
1 tsk malen spiskummin
1 tsk garam masala
2 vitlöksklyftor, finhackade
1 msk finhackad färsk ingefära
1 gul lök, hackad
1 liten burk kokosmjölk (165 ml)
salt
en rejäl ruska färsk koriander
servera med:
ris och/eller naan

Skålla tomaterna i kokande vatten i ca 15 sek. Häll av vattnet och skala tomaterna. Hacka dem grovt. Hårdkoka äggen och skala dem.

Hetta upp oljan i en vid stekpanna eller gryta. Tillsätt bockhornsklöverfrö och fräs någon minut. Tillsätt gurkmeja, koriander, spiskummin, garam masala, vitlök, ingefära och lök. Fräs på medelvärme under omrörning i 10 minuter. Tillsätt tomater och kokosmjölk. Låt puttra på svag värme  i ca 20 min. Späd med vatten om det blir för torrt. Smaka av med salt.

Dela äggen i halvor och lägg ner dem i curryn och låt dem bli varma. Strö över grovhackad koriander och servera.