En röra icke att förakta


Efter att i en vecka ha levt på det bästa medelhavsköket har att erbjuda (fisken! skaldjuren! örterna! grönsakerna! vinet! glassen! kaffet!) kom jag hem full av inspiration. Här skulle köksliga storverk förrättas. Det bidde… köttfärssås. Men satan vad god den blev.

Köttfärssås med rosmarin och honung
4 port
400 g köttfärs
2 schalottenlökar, hackade
4 vitlöksklyftor skivade
5-6 kvistar färsk rosmarin
2 dl vitt vin
1 burk hela tomater
1 msk honung
salt och peppar
olivolja till stekning

Bryn köttfärsen i olivolja och lägg på ett fat. Fräs sedan schalotten, vitlök och hela rosmarinkvistar ett par minuter på lite lägre temperatur i rejält med olivolja. Tillsätt köttfärsen och vinet. Låt vinet koka in någon minut innan tomaterna tillsätts. Rör ner honung och smaka av med salt och peppar. Låt puttra på svag värme i ca 45 min. Fiska upp rosmarinen innan servering.