En helt vanlig fredag

Igår gjorde jag en sallad till mig själv. Sedan åt jag den medan jag skrattade hysteriskt.

Sallad äpple, chorizo och vitlöksfrästa tomater

1 port
6-7 coctailtomater
1 vitlöksklyfta
1 msk olivolja
1 grabbnäve vardera av färsk spenat och romansallad
1/2 syrligt äpple
1/2 salladslök
1 chorizo (eller annan smakrik korv, själv kalasade jag på en lammchorizo från Storvreta)
dressing:
1 msk äppelvidervinäger
1 tsk honung
1 tsk grovkornig senap
2 msk olivolja
salt och nymald svartpeppar

Skär vitlöksklyftan i tunna skivor och halvera tomaterna. Fräs vitlöken på låg värme i olivolja i någon minut utan att den tar färg. Tillsätt tomaterna och fräs dem i cirka fem minuter. Rör och då och då. Salta och peppra och ställ åt sidan. Skölj och torka sallad och spenat. Bryt sönder salladsbladen i mindre bitar och lägg dem tillsammans med spenaten i en sjup tallrik. Skär löken i tunna skivor och äpplet i tunna klyftor. Blanda med salladen. Rör ihop vinäger, honung och senap och vispa sedan ner olivoljan. Salta och peppra. Ringla dressingen över salladen och rör om så att allt blandas. Dela korven på längden och stek den i lite olja. Lägg korven ovanpå salladen och toppa med tomaterna.