Eftermiddagste

I söndags ställde jag till med ett improviserat tekalas. Bordet dukades med minimackor fyllda med rökt lax, färskost med pepparrot och gurka, en kaka som förvandlades till citronsmakande moln i munen och engelska scones. Receptet på kakan hittade jag här. Och ja, det ska vara sju citroner i smeten. Engelska scones innehåller grädde och blir lite frasigare och lite fluffigare än svennescones. Värt att testa. Efter fikat rullade vi iväg till en biograf. Hur kan man bli så mätt av lite mackor och en bit kaka?

Engelska scones
6 st
4 dl vetemjöl
1 tsk salt
2 tsk bakpulver
50 g smör
1,5 dl vispgräde
0.5 dl mjölk

Blanda alla torra ingredienser i en skål. Hyvla ner smöret med en osthyvel. Nyp ihop till smulor. Tillsätt grädde och mjölk och rör snabbt ihop till en kladdig deg. Överarbeta inte degen. Häll ut på ett mjölat bakbord och platta ut till en två cm tjock platta. Ta ut rundlar med ett kakmått eller ett glas. Lägg på en smord plåt och grädda i 225 grader i 10 min.

  • Hallonmorsan

    Å va roligt att du är tillbaka, ser fram emot att få ny inspiration. Och vilka snygga tekoppar!!

    • http://earlyearly.wordpress.com ylva

      visst är de fina! Jag har ju en personal loppisshopper som fyndar åt mig ;)