Dont call it a comeback

Mikro, makro, schmakro, vi behöver alla våra pauser. Sedan sist har jag lagat gudasända (eller hemmafrusända) fiskkakor. Det är en rätt jag alltid gillat i teorin men som jag aldrig har lyckats med i praktiken. Därför har jag testat otaliga recept, nu är sökandet över! Över dessa små härligheter strödde jag sparsamt mitt senaste fynd, vaniljsalt. Det ni!

Men nu till saken. Idag uppfann jag Sveriges godaste frukost, for sure. Under tiden jag stekte pannakakorna hade jag Nigella på i bakgrunden, och jag kände att hon hejade på mig genom tv-rutan.

Pannkakor med jordnötssmör och hallon.
8-10 st
3 dl vetemjöl
2 msk socker
2½ tsk bakpulver
½ tsk salt
1 ägg
0.75 dl jordnötssmör (helst crunchy-varianten)
3 dl mjölk
ca 1 dl hallon, färska eller frysta
smör att steka i

till servering: smör och lönnisrap

Rör ihop mjöl, bakpulver, socker och salt i en skål. Rör i en annan skål samman jordnötssmöret med först ägget och sedan mölken lite åt gången. Blanda ner mjölkblandningen med de torra ingredienserna.

Smält smör i en stekpanna och klicka ut smeten till små pannkakor (det går även att använda plättlagg). Strö hallonen över pannkakorna och stek ett par minuter, tills de är gyllene. Vänd och stek ett par minuter till. Lägg upp på tallrikar och toppa med en klick smör och ringla över lönnsirap. Yeah baby!

 • http://Hjälp... Johanna Å

  … vad jag måste testa de pannkakorna. Låter farligt gott!

  • http://earlyearly.wordpress.com ylva

   Jag är farligt mätt …

 • Gun

  Ååå de pannkakorna låter himmelska, råkar ha en halv burk jordnötssmör i kylskåpet …. blir nog till mellanmål nån dag i veckan.

  • http://earlyearly.wordpress.com ylva

   do it! Det kommer att bli ett supermellis, speciellt med dina hallon :)