Djur som djur

Jag som trodde att jag hade köpt hjortfärs blev något förbryllad när jag tog ut paktetet ur kylen och det visade sig vara vildsvinsfärs. Ett briljant missförstånd kan jag tycka efter att ha ätit gårdagens middag.

 

Vildsvinsbullar med enbär och trattkantarellsås

Jag åt härligheterna med knödel som kom från en påse (sjukt gott, tack Noelia!) så inget recept på det tyvärr, men det borde vara lika sagolikt gott till potatis.

4 port

en rejäl näve torkade trattkantareller
1 gul lök
500 g vildsvinsfärs
1 ägg
3-4 enbär
ca 2 dl rött vin
ca 1 dl blötläggningsspad från svampen
ca 2 dl vispgrädde
salt och svartpeppar
smör till stekning
Servera med:
gröna ärter och potatismos eller klyftpotatis

Lägg svampen i blöt i en skål med vatten. Skala och hacka löken. Fräs den på låg värme i smör i ca 10 minuter. Lägg upp på ett fat. Rör ihop färsen med ägg, finmortlade enbär, 3/4 av den stekta löken, salt och peppar.

Forma stora köttbullar med blöta händer. Bryn köttbullarna i smör i en stor stekpanna eller gryta som har lock. Krama vattnet ur svampen (spar vattnet) och tillsätt den när köttbullarna fått färg. Rör ner det som är kvar av löken och stek allt ett par minuter. Tillsätt vin och svampspad och låt det koka ner någon minut. Tillsätt grädde, salt och peppar. Låt puttra under lock tills köttbullarna är klara, ca 15-20 minuter.